Over ons

Veilig en gezond spelen op verantwoorde houten speeltoestellen.

Speeltoestellen op schoolpleinen zijn vaak gemaakt van geïmpregneerd hout. De stoffen die gebruikt worden bij het verduurzamen van hout zijn tevens zéér schadelijk. Scholen en kindercentra zijn zelden op de hoogte van de risico´s en alternatieven. Oké Hout helpt graag bij het aanschaffen van nieuwe speeltoestellen die wél veilig zijn.

Wat niet?

Geïmpregneerd hout is géén veilig materiaal om kinderen op te laten spelen. Kinderen komen al spelend met het gif in aanraking. Ook verspreiden de stoffen zich in het milieu.

Wat dan wel?

Natuurlijke, veilige en ecologisch verantwoorde materialen zoals Douglas en Robinia maar ook staal of zelfs gerecycled kunststof zijn prima alternatieven voor geïmpregneerd hout. De keuze hierin is veel groter dan scholen vaak denken.

Wat doet Oké Hout?

Wij geven voorlichting aan scholen en kindercentra over de gevaren van geïmpregneerde speeltoestellen én stellen wij verantwoorde alternatieven voor.

Oké Hout brengt scholen in contact met leveranciers van kindvriendelijke speeltoestellen. Samen komen zij tot een gezonde keuze voor het juiste speeltoestel.

Oké Hout helpt tevens bij het zoeken naar fondsen én bij het aanvragen van subsidies. Daardoor pakt de keuze voor veilige speeltoestellen niet alleen voordelig uit voor de gezondheid van de kinderen maar ook voor de portemonnee.

Wilt u meer informatie, praktisch advies of een presentatie op uw school? Wij staan u graag te woord.

contact2

Geef een reactie